בימים אלו כשצילומים מקצועיים נהיו סטנדרט, האומנות של צילום בתים הופכת לרלוונטית ביותר. בין אם מדובר בצילום בתים למכירה, השכרה או אירוח, צילומי אדריכלות מקצועיים יכולים להועיל לכם רבות. לשם כך הכנתי עבורכם מדריך שילמד אתכם צעד אחר צעד כיצד לצלם את הנכס שלכם בצורה המקצועית ביותר.
הכנות לקראת הצילום
חשוב מאד לסדר ולנקות את הנכס לפני הצילומים כדי שהתוצאה הסופית תשקף אותו במצבו האופטימלי. אין דבר יותר מתסכל מלהסתכל על התמונות המחשב ולגלות פינה מבולגנת או ריצפה מלוכלכת שנצטרך לנקות בעבודת פוטושופ סיזיפית. זכרו, המצלמה קולטת כל פרט ולכן סידור נכון של הבית חשוב לא פחות מהצילומים עצמם.
ברוב המקרים מומלץ להשתמש בתאורה טבעית, פתחו חלונות, ווילונות ותריסים כדי להכניס אור נפלא שיקפיץ לכם את התמונות כמה רמות למעלה. בנוסף, חשוב מאד לבחור שעה מתאימה בה האור מחמיא לנכס, זאת ניתן לקבוע לפי מיקום הנכס והכיוון אליו הוא פונה(צפון,דרום, מזרח או מערב) ולפי כך נחליט אם לצלם בבוקר, בצהריים או בערב בהתחשב בכיוון ממנו האור מגיע. בנכסים בהם תאורה טבעית לוקה בחסר נשתמש בפלאש או טכניקת צילום של חשיפה ארוכה.
זכרו, תאורה הינה גורם מכריע.
טכניקות לצילום בתים
טכניקה #1 – שימוש בעדשה רחבה
לשימוש בעדשה רחבה יתרון ברור, היא מאפשרת צילום של יותר חלל בפריים. החיסרון בעדשות מהסוג הזה הוא שהן יוצאות עיוות בתמונה, לכן נרצה להשתמש בעדשה רחבה רק אם אנחנו חייבים(במידה והנכס קטן וצפוף יחסית). העדשות האידיאליות לצילום בתים הן 14-24mm, 16-35mm, 24-70mm, בשל כך שהן מציעות אורך מוקד משתנה וגמיש.
טכניקה #2 – שימו פוקוס על הפרטים הקטנים
צילום בתים מורכב מתמונות ממוקדות שמטרתן להציג פרטים(כמו איכות חומרים, טקסטורה) בשילוב עם תמונות שמטרתן רגש/תחושה של המקום. בין אם מדובר בבית לאירוח, להשכרה או למכירה, תמונות פרטים(Details) יועילו רבות בהעברת התחושה והמחשה של המקום.
טכניקה #3 – שימוש ברחפו בצילום בתים
היתרון המובהק של מצלמת רחפן היא זווית הצילום, וכיוון שבני אדם לא יכולים לעוף בכוחות עצמם ניאלץ להשתמש ברחפן כדי להגיע לצילום ממבט על או זויות נוספות שצילום על ידי רחפן יספק לנו. בצילום מזווית אווירית מתאפשרת פרספקטיבה נכונה יותר של גודל המרחב, כתוצאה מכך מתקבלות פרופורציות ויחסים בין חלקי הנכס השונים (לדוגמא גודל הבריכה לעומת הגינה או גודל המרפסת לעומת הקומה השנייה). דבר נוסף שמספקת לנו זווית הצילום של הרחפן היא סביבת הנכס המצולם, שנחשפת בצורה ברורה ואובייקטיבית(יחסית) ממעוף הציפור.
עריכה מקצועית
לאחר הצילומים מגיע שלב העריכה המתבצע על ידי התוכנות שונות כגון: Adobe Photoshop, Lightroom, Capture One ועוד. לכל תוכנה יתרונות וחסרונות אבל רובן יעשו את העבודה בצורה מצויינת.
בתהליך העריכה מומלץ לבצע תיקוני תאורה, להסיר אובייקטים מיותרים או כתמים ולחזק צבעים וטקסטורות, עם זאת השתדלו להימנע מ״עריכת יתר״ שעלולה לעיתים לגרום לתמונות להיראות מצועצעות או עשויות מידי. שמרו על המראה ה״טבעי״ של תמונות, ללא צבעים בוהקים או טקסטורות בולטות מידי.